Gerard Reve, De taal der liefde

Oorspronkelijke taal: Nederlands
Verschenen in: 1972
Pagina's: 255
Score: 1
Aantal lezers: 1

Recensies

Recensie van sluis (waardering: 1)
homoporno

Citaten

Weg met Ajax! Weg met Feyenoord! Dood aan de arbeiders! Ik vind het jammer dat bij een voetbalwedstrijd niet beide partijen kunnen verliezen, en dat er zo zelden doden bij vallen.
pagina 44

Ik heb mijn zelfmoord wederom voor geruime tijd uitgesteld. Het kan altijd nog: uitstel behoeft geen afstel te worden.
pagina 47

Denk intussen nog eens na over die doodkist. 'Grafkist', heet dat nu, heel zedig. We willen hem wel aan iemand anders cadeau doen ook, maar het moet iemand zijn, die je er echt plezier mee doet, en die hem kan gebruiken.
pagina 61

Ik weet niet, of je de kleine advertenties in het dagblad Het Parool van gisteren, vrijdag, gelezen hebt. Een ervan luidde: Huib heeft filmrolletje weggebracht. Meer niet. Ik tob daarover. Of ik word onnoemelijk geil van: Te huur van part. B.M. 16 m2 met dektent, event. met instructeur (17 jaar). Tot hoever zouden de instruksies van die 17jarige strekken? Je weet niet, wat er achter steekt.
pagina 54

Wat is alles toch wonderlijk! Als je bijvoorbeeld nagaat, dat ijs precies bij 0 graden Celcius overgaat in water, & dat datzelfde water weer bij precies 100 graden kookt, geen graad meer of minder! Dat kan nooit toevallig wezen: er moet een God zijn.
pagina 75

Ik betreur het, dat ik in een van je komende cursieven Hans moet heten. Ik vind, dat een mens dan net zo goed dood kan zijn.
pagina 141

'Als je een bus hebt, ben je je eigen caravan.' Of 'Een auto is net als een jongen: hij hoeft niet hard te rijden, als hij maar fijn is.' Met deze citaten zal ik, zo mijn naam voortleeft, aangehaald staan in de schoolagendaas. Misschien is het Gods wil.
pagina 124

Ik wil best aannemen, dat hij de grootste Nederlandse dichter ter wereld is, Gerrit K., als ik hem maar niet behoef te lezen.
pagina 156

Ontwikkeld door Haverweb - Design: Olga Willemsen