Bas Haring, Voor een echt succesvol leven

Lezers

Naam ↑ Cijfer Gelezen in
lsnoei 40 2008
frankie 20 2009

Oorspronkelijke taal: Nederlands
Verschenen in: 2009
Pagina's: 173
Score: 60
Aantal lezers: 2

Citaten

Het zal heus zo zijn dat we van nature zo in elkaar zitten dat we competatief zijn, topen willen behalen en successen. Maar dat neemt niet weg dat we leven in een wereld waarin we slinks aangemoedigd worden om toppen te behalen. Zonder precies te weten wat er daar nou te beleven is.
"Steeds groter" overleeft omdat "steeds groter" ook kan, terwijl steeds kleiner, of "steeds minder" als ideaal niet houdbaar is omdat een einde aan zit, dat "eindig" is.
pagina 120

Er zijn diverse verhalen die verklaren hoe het komt dat we kiezen voor ons eigen team en niet voor het team van een ander. Maar één van die verhalen is dat het andersom niet werkt. [..] Dat soort teams valt als los zand uiteen [...]. Dat soort teams verliest en verdwijnt. Daarom zijn dat soort teams er niet of nauwelijks. Maar dat wil nog niet zeggen dat het geen leuke teams zijn.
pagina 161

Het winnen gaat voort; de winnaar heeft succes. 'Succes' in de betekenis van 'datgeen wat voortgaat'. Maar is winnen ook goed? Of beter gezegd: Is winnen ook goed voor de winnaar?
pagina 156

Ontwikkeld door Haverweb - Design: Olga Willemsen