Gerard Reve, De vierde man

Lezers

Naam ↑ Cijfer Gelezen in
sluis 18 2007

Oorspronkelijke taal: Nederlands
Verschenen in: 1981
Pagina's: 127
Score: 18
Aantal lezers: 1

Citaten

'Hoor eens, Ron,', verdedigde ik me. 'Jij bent toch ook langer op de wereld dan vandaag? Kijk: een jongen met één verdorde arm, of een beetje een manke jongen, of een jongen met een been dat een beetje dunner of korter is, of dat een beetje sleept, maar als het verder een heel mooie jongen en lieve jongen is, en erg onderworpen ook, dan kan dat geweldig zijn: zo'n jongen hoef je niet eens te boeien of vast te binden als je hem martelt, want hij kan niks terug doen... Die kan ik alleen aftuigen en martelen, zonder dat jij mij hoeft te helpen, bij wijze van spreken... Maar een jongen met zijn halve kop er af, en met nog maar één oof, daar is de fleur af, waar of niet?... Die kan ik overal krijgen... Heb ik gelijk, of heb ik géén gelijk?...'
'Jij zult nog eens heel eenzaam sterven, Gerard.'
pagina 125

Wie mijn haar knipte, een man of een vrouw, dat liet mij onverschillig, als het maar zo min mogelijk, liefst niets, kostte en in een zo kort mogelijk model, voor een maand of twee in één keer, werd gedaan.
pagina 44

Ik was nog geen vijf minuten op weg, toen ik besefte dat ik wat drank mede had moeten nemen: in een kafee betaalde je het zesvoudige, of, neen, het hoeveelvoudige als je bedacht dat het uit Christine haar drankkast helemaal niets kostte?
pagina 94

Wat een lief, teder lijfje had hij, en wat rook hij betoverend en toch fris... Als je zulk een jongen had, dan had je geen meisje meer nodig.
pagina 102

Ontwikkeld door Haverweb - Design: Olga Willemsen