Samuel Huntington, The clash of civilizations and the remaking of world order

Lezers

Naam ↑ Cijfer Gelezen in
boudie 40 2009
sluis 8 2007

Oorspronkelijke taal: Engels
Verschenen in: 1997
Pagina's: 354
Score: 48
Aantal lezers: 2

Citaten

Het achterliggende probleem voor het Westen is niet het islamitische fundamentalisme. Het is de islam, een andere beschaving wier volkeren overtuigd zijn van de superioriteit van hun cultuur en die geobsedeerd zijn door de inferioriteit van hun macht.
pagina 236

Niet-westerlingen schromen dan ook niet om te wijzen op de kloof tussen de principes en de handelingen van het Westen. Huichelarij, dubbele maten en de woorden 'maar niet' zijn de prijs die wordt betaald voor de universalistische aanspraken. Democratie wordt gestimuleerd, maar niet als daardoor islamitische fundamentalisten aan de macht zouden komen. Non-proliferatie wordt gepredikt voor Iran en Irak, maar niet voor IsraŽl. Vrije handel is het elixer van de economische groei, maar niet voor de landbouw. Mensenrechten vormen een probleem als het gaat over China, maar niet als het gaat over Saoedi-ArabiŽ.
pagina 198

Sommige westerlingen, waaronder president Bill Clinton, hebben beweerd dat het Westen geen problemen heeft met de islam, alleen maar met gewelddadige islamitische extremisten. Een veertienhonderdjarige geschiedenis toont aan dat het tegendeel waar is.
pagina 227

Ontwikkeld door Haverweb - Design: Olga Willemsen