Ronald Plasterk, Leven uit het lab

Lezers

Naam ↑ Cijfer Gelezen in
sluis 30 2010

Oorspronkelijke taal: Nederlands
Verschenen in: 2000
Pagina's: 304
Score: 30
Aantal lezers: 1

Recensies

Recensie van sluis (waardering: 30)
ex-moleculair bioloog, ex-minister, maar hopelijk nog steeds schrijver! In zijn columns voor de Volkskrant en Intermediair rekent Plasterk af met alternatieve geneeskunde, Harry Mulisch en ethica Heleen Dupuis.

Citaten

Ik heb de indruk dat er hier een scherpe scheidslijn tussen bta's en alfa's zichtbaar wordt. Alfa's kun je alles wijsmaken. Ons hele parlement bestaat overigens uit alfa's. Die besluiten over de toekomst van ons land, over de Betuwelijn. Maar dat is weer een heel ander verhaal.
pagina 74

Veel voordrachten eindigen met een model, een werkhypothese die de waarnemingen verklaart. Ik heb weleens een spreker horen zeggen: 'The following slide shows my favourite model...' en dat bleek een foto van Raquel Welch te zijn. Dit soort sprekers hoort natuurlijk uitgejouwd te worden, van het katheder gesleurd en met een prop in de mond naar het aanpalend pand in het Lunterse bos (het stiltecentrum van het Leger des Heils) te worden vervoerd. Zo nadrukkelijk, zo onontkoombaar, zo geleend leuk, de rillingen lopen je over de rug.
pagina 117

Als je hoopt en denkt dat je schrijft voor mensen die zelf wel in staat zijn pompeuze onzin te herkennen, dan mag je ervan uitgaan dat ze zo rond Archibald Strohalm zijn afgehaakt bij Harry Mulisch.
pagina 145

De naam van de Allerhoogste wordt overigens voortdurend gespeld als JHWH. Daar krijg ik ook al zo ontzettende jeuk van, JHWH. Die spelling, dat weet ik nog van vroeger toen ik als jongen naar de kerk ging, is omdat de joden geen klinkers schrijven! Dus ze zeggen 'jaawee' maar ze schrijven JHWH. Vandaar. Maar, denk ik dan, in het Nederlands kennen we toch wel klinkers, godverdenondedju! Wat nou JHWH?
pagina 201

Als iemand hoort dat hij seropositief is, of failliet, of tot 10 jaar cel veroordeeld, dan kan ik me best voorstellen dat de vraag opkomt of je dat wilt meemaken. Maar dan is de dokter evenmin als de intercity-machinist de aangewezen persoon. Natuurlijk, de arts heeft in zijn instrumentarium de dodelijke middelen, maar die heeft de NS ook. Natuurlijk zou je artsen een cursus hulp bij zelfdoding kunnen geven, maar dat kan ook aan locomotiefpersoneel.
pagina 219

Als we in ons land geen nummerplaten op de auto's hadden gehad, en iemand had in de afgelopen vijftig jaar geprobeerd die in te voeren, dan was het huis te klein geweest: wat een inbreuk op je privacy. Maar we hadden al nummerplaten voor de Tweede Wereldoorlog, we waren er al aan gewend, en iedereen vindt het normaal.
pagina 268

Het leven is echt te kort om boeken van Joost Zwagerman te lezen.
pagina 296

Ontwikkeld door Haverweb - Design: Olga Willemsen